Meteen naar de inhoud


Klachtenregen Staatsloterij lotenchecker Oudejaarstrekking 2016

Bij de Staatsloterij regent het vandaag klachten over de oudejaarstrekking 2016 lotenchecker. Dankzij een storing zijn er fouten geslopen in de online Staatsloterij lotenchecker. Sommige deelnemers hebben mogelijk onterecht te horen kregen dat er wel of geen prijs op hun lot is gevallen.

Hebben Oudejaarstrekking deelnemers nu wel of niet een prijs gewonnen met hun lot? Via de Staatsloterij website kregen sommigen de melding dat ze met hun staatslot niks hadden gewonnen, maar via de Staatsloterij-app was dit wel het geval.

Volgens de NOS werd de storing vannacht rond half één ontdekt. De Staatsloterij lotenchecker werd direct offline gehaald. De Staatsloterij doet nog onderzoek naar hoe de storing is ontstaan en hoeveel mensen erdoor zijn getroffen met onjuiste meldingen. Wel is de trekkingsuitslag van deze Oudejaarstrekking hier te lezen.

Excuses van Staatsloterij

De Staatsloterij heeft excuses aangeboden en adviseert mensen om via de trekkingsuitslag hun loten te controleren. Mensen kregen ook het advies om hun loten te bewaren, omdat sommigen misschien een lot hebben weggegooid waar toch een prijs op is gevallen.

“Rond 1 uur vannacht kwamen er achter dat er iets mis was”, aldus een woordvoerder van de Staatsloterij. “We hebben de checker toen meteen uitgeschakeld en hebben mensen geadviseerd loten via de uitslag te controleren. We vinden het vervelend en zijn nog aan het onderzoeken wat er mis is gegaan. We hebben nu zo’n twintig klachten binnen gekregen. Het lijkt mee te vallen. We hopen uiteraard dat mensen niet hun lot al weg hebben gegooid. Als dat wel het geval is, kunnen mensen het lot misschien nog uit de prullenbak vissen. Bij twijfel kunnen mensen contact opnemen met de klantenservice.”

Hoofdprijs op twee halve loten in Gelderland en Zeeland

De hoofdprijs is overigens als twee hoofdprijzen gevallen in Zeeland en Gelderland, daar viel de prijs van 30 miljoen euro op twee halve staatsloten. Twee prijswinnaars ontvangen dus ieder 15 miljoen euro belastingvrij en beginnen 2017 als multimiljonair dankzij de Oudejaarstrekking 2016.

Gepost in Staatsloterij Nieuws.

Tagged met , , .