Meteen naar de inhoud


Staatsloterij Jackpot 12,4 miljoen valt op 1/5 Staatslot verkocht in Zeeland

De Staatsloterij Jackpot van 12,4 miljoen euro is 10-10-10 gevallen op een 1/5 Staatslot. De winnaar van 2,48 miljoen euro kocht zijn lot bij een verkooppunt in Zeeland en liet in 2010 al acht Nederlanders voorgaan die dankzij de Staatsloterij miljonair zijn geworden. Naast de Jackpot werd er ter gelegenheid van de bijzondere trekkingsdatum 10-10-10, ook honderd keer 100.000 euro verloot, belastingvrij. De Nederlandse Staatsloterij is de enige loterij in Nederland die haar prijzengeld belastingvrij uitkeert, wat betekent dat de winnaars geen 29% kansspelbelasting hoeven te betalen. De Jackpot staat voor de trekking van 10 november op 14,6 miljoen euro. Kijk ook bij de Laatste Staatsloterij trekkingsuitslag.

Prijswinnaarbegeleider bij de Nederlandse Staatsloterij voor grote winnaars

“Naast enorme blijdschap roept het winnen van de Jackpot ook veel vragen op,” aldus Arjan van ’t Veer, prijswinnaarbegeleider bij de Nederlandse Staatsloterij. “Vanuit mijn functie begeleid ik spelers die bij ons 100.000 euro of meer hebben gewonnen. Zij kunnen bij mij terecht tijdens de eerste periode die vaak begint op het moment dat zij zich melden op het kantoor van de Nederlandse Staatsloterij in Den Haag. Ze willen dan zo snel mogelijk van dat onvoorstelbaar waardevolle Staatslot af. Vragen die geregeld gesteld worden gaan over de eerste beslissingen die gemaakt worden na het winnen van een enorm geldbedrag. Vanuit mijn ervaring met de vele eerdere winnaars geef ik advies over het maken van de juiste afwegingen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de aankoop van een huis of boot, het plannen van een grote reis, maar ook over waar men terecht kan met beleggingsvragen.”

Over de Staatsloterij Jackpot

De Jackpot is de enige prijs van de Staatsloterij die niet uit de verkochte lotnummers maar uit alle beschikbare lotnummers wordt getrokken. Hierdoor kan de Jackpot groeien tot een bedrag van vele miljoenen. Valt de Jackpot niet, dan schuift het bedrag door naar de eerstvolgende trekking. Als de Jackpot zes keer niet is gevallen, volgt er de maand erna een trekking onder alle verkochte Staatsloten waarvoor Jackpotinleg is betaald. In 2010 kan de Jackpot hierdoor oplopen tot een maximaal bedrag van 27,5 miljoen euro. Een 1/5 Staatslot geeft recht op 1/5 deel van de geldprijs. Wanneer de Jackpot valt op een uniek 1/5 Staatslot, dan wordt 1/5 deel van de prijs uitbetaald en schuift het resterende bedrag door naar de Jackpot van volgende trekking. Als de Jackpot op een heel Staatslot valt, dan wordt het gehele Jackpotbedrag aan de eigenaar van het winnende Staatslot uitgekeerd.

Geluksmakelaar Primera Kosterman drukte op de knop

John Kosterman, eigenaar van verkooppunt Primera Kosterman uit Zwolle, drukte tijdens de bijzondere trekking van 10-10-10 bij de Staatsloterij op de knop. Hiermee bepaalde hij wie de winnaar van de Jackpot van 12,4 miljoen euro werd. “Ik vind het geweldig dat het lot van de winnaar in mijn handen ligt. Ik heb in mijn winkel al zoveel gelukkige prijswinnaars voorbij zien komen, ik weet wat het winnen van de Staatsloterij met mensen kan doen,” aldus John Kosterman. Primera Kosterman was in 2009 het beste Staatsloterijverkooppunt en John Kosterman wordt ook wel de ‘geluksmakelaar’ genoemd.

Gepost in Staatsloterij Nieuws.

Tagged met , .