Meteen naar de inhoud


Gratis bijzondere trekking Staatsloterij 27 mei 2017 als vergoeding aan gedupeerden

Bijzondere trekking Staatsloterij 27 mei 2017Met een Staatsloterij Bijzondere trekking is de Staatsloterij tot een regeling gekomen. De Staatsloterij trekt met deze gratis Bijzondere trekking meer dan 30 miljoen euro uit om het vertrouwen te herstellen in verband met de misleiding over de winkansen tussen 2000 en 2008.

Zo komt er onder meer de Gratis Staatsloterij Bijzondere Trekking op 27 mei 2017 voor misleide spelers met een prijzenpakket van 13,5 miljoen euro. De spelers kunnen zich op “staatsloterij.nl/bijzonderetrekking” aanmelden.

Daarnaast kan iedereen die zich bij een van de claimorganisaties had aangesloten, een vergoeding van 40 euro krijgen. Dat is door de Staatsloterij maandagmiddag bekendgemaakt.

Schenden van vertrouwen voorbij

De Staatsloterij vermeldde niet, dat ook niet-verkochte loten meededen aan trekkingen tussen 2000 en 2008 en bij de Koninginnedagtrekking in 2008, waardoor de winkansen kleiner waren dan de consument eerder dacht. ‘Hierdoor was het vertrouwen geschonden en dat past niet in de lange historie van de Staatsloterij’, zei directievoorzitter Niels Onkenhout.

“De regeling die met de stichting Schadeclaimstaatsloterij is getroffen geldt voor iedereen die kan aantonen tussen 2000 en 2008 te hebben meegespeeld”

De misleiding was in 2015 al door de Hoge Raad vastgesteld, maar tot een goede regeling was het nooit gekomen. Naar schatting hebben in de genoemde periode ongeveer zeven miljoen mensen meegespeeld met de Staatsloterij.

Staatsloterij Bijzondere trekking 27 mei 2017

Volgens directievoorzitter Niels Onkenhout van de Staatsloterij past “naast de al eerder gemaakte excuses, nu ook een concreet gebaar”. Daarbij zal in totaal netto 13,5 miljoen euro aan prijzen worden uitgekeerd, waaronder vijf keer 1 miljoen euro tijdens de Bijzondere Staatsloterij trekking.
Één belangrijke voorwaarde: iedereen die gebruikmaakt van deze schikking via “staatsloterij.nl/bijzonderetrekking”, moet beloven af te zien van verdere juridische stappen tegen de Staatsloterij.

Iedereen die kan aantonen destijds meegespeeld te hebben, kan tot vier gratis loten krijgen voor de Bijzondere gratis Staatsloterij trekking op 27 mei 2017.

Oude Staatsloten of bonnetjes?

“Wij snappen dat niet iedereen zijn Staatsloten van de jaren 2000 tot 2008 heeft bewaard of nog bonnetjes heeft”, zegt een Staatsloterij woordvoerder. Er wordt “een gebaar van goede wil” gemaakt, maar achteraf kan wel worden gecheckt of prijswinnaars een geloofwaardig verhaal hebben.

De Staatsloterij zal ook een half miljoen euro schenken aan de goede doelen: Het Ouderenfonds, Fonds Gehandicaptensport en Spieren voor Spieren.

Alle kosten, waaronder ook geld voor de marketing rond de Gratis Bijzondere trekking Staatsloterij 27 mei 2017, betaalt de Staatsloterij uit eigen vermogen.

bron Bijzondere trekking Staatsloterij:
Staatsloterij.nl/bijzonderetrekking

Gepost in Staatsloterij Nieuws.

Tagged met , , .