Meteen naar de inhoud


Lotto doneert ruim 6 miljoen aan Oranje Fonds

De Lotto Loterij heeft 11 november ruim 6 miljoen euro gedoneerd aan het Oranje Fonds. De overhandiging van de symbolische cheque vond plaats tijdens de conferentie “De Kracht van de Sport” in het Olympisch Stadion te Amsterdam door Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto. De Lotto draagt ieder jaar de totale netto-opbrengst af aan 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Kijk ook bij laatste Lotto trekking uitslag of u ook een kleine opbrengst heeft gewonnen.

Maatschappelijk welzijn met Lotto ondersteuning

Harrie Linders: “Ik ben blij dat wij ook dit jaar weer zo’n mooi bedrag mogen afdragen aan het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt projecten op het terrein van het maatschappelijk welzijn en sociale cohesie en wij zijn blij dat we daarin kunnen ondersteunen.”

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Door bijdragen van Lotto kunnen wij mooie initiatieven ondersteunen. Zeker op sociaal-maatschappelijk gebied gebeurt met inzet van sport in ons land veel. Het is prachtig dat wij daarbij kunnen helpen met Lotto als partner. Samen tonen we ‘De Kracht van Sport’.”

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen. Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland. Daarnaast investeren ze in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp.

bron: De Lotto Nieuws

Gepost in Lotto.

Tagged met .