Meteen naar de inhoud


Staatsloterij is dé Nederlandse loterij

De Nederlandse Staatsloterij is misschien wel de meest bekende Nederlandse Loterij met jackpot, oudejaarsloterij en koningsdagloterij.

Juist vanwege de hoge winkans stond de staatsloterij bekend en deden altijd veel mensen mee. Helaas is de staatsloterij in 2009 meerdere malen in het nieuws geweest, waardoor de loterij in een negatief daglicht kwam te staan. Het nieuws ging over niet uitgekeerde prijzen omdat de loten niet waren verkocht, of omdat de jackpot op een éénvijfde lot was gevallen. De staatsloterij leek een misleidende reclame campagne te hebben opgesteld voor de jackpot, aangezien er werd gesproken over een gegarandeerde uitbetaling. Toen de staatsloterij jackpot op een éénvijfde lot bleek te zijn gevallen, was de staatsloterij volgens velen de gegarandeerde jackpot uitbetaling niet nagekomen.

Grootste winkans

Gelukkig heeft de staatsloterij ook wat gedaan met de nieuwsberichten en ervoor gezorgt dat door de kleine prijsverhoging in 2009 en prijzen aanpassing in 2015, toch weer de  grootste winkans wordt geboden van 51.2%. Het vertrouwen van de consument groeit hierdoor weer. Ook voor de jackpot heeft de staatsloterij de reclame campagne aangepast zodat er bij een éénvijfde lot ook daadwerkelijk maar een vijfde van het bedrag wordt uitgekeerd.

De staatsloterij kent verder nog de Oudejaarsloterij en de Koningsdagloterij, waarbij voor beide extra Nederlandse Loterijen geldt, dat er op een andere datum lotnummers worden getrokken en prijzen worden uitgekeerd. De prijzen voor deze loterijen zijn in de regel groter dan die van de normale Staatsloterij trekking op iedere 10’de van de maand. Voor de normale trekking op iedere 10e van de maand, liegen de prijzen er ook niet om en zijn belastingvrij te winnen. De nieuwe verdeling van prijzen zorgt er weer voor dat de staatsloterij, weer de grootste winkans heeft. Meer informatie over de grootste winkans bij de staatsloterij.

Oudejaarsloterij

Voor de oudejaarsloterij geldt dat dit de populairste Nederlandse Loterij van het jaar is, misschien komt dit door de hoge prijzen en dat iedereen het jaar goed wil afsluiten en uitstekend het nieuwe jaar wil beginnen? Het zou ook kunnen zijn dat juist de gezelligheid van oudjaarsavond met toch een wel spannende winkans, een moment van extra behagelijk familie gevoel geeft.

Als de trekkingsuitslag op de televisie bekend is gemaakt, dan wordt daarna op de volgende sites de uitslag ook bekend gemaakt:

Gepost in Loterijen.

Tagged met , , , .